Sodium carbomer

Účinek:
Sodium carbomer je sůl carbomeru. V kosmetickém průmyslu funguje zejména jako zahušťovadlo a také zlepšuje strukturu výrobků. Najdeme ho nejčastěji v dezinfekčních gelech na ruce.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
obstojné / neutrální chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Zahušťovadlo
Složka též známá jako:
2-Propenoic acid

Popis složky

Sodium carbomer je sůl carbomeru. Jde o prášek s pH přibližně 6,5. Po smíchání s vodou vytváří gel a nemá tendence tvořit hrudky. Zlepšuje strukturu výrobku, pomáhá ho zahušťovat, upravuje se jím viskozita a působí jako filmotvorná látka i stabilizátor emulzí. Před samotným emulgačním procesem může být dispergovaný ve vodní nebo olejové fázi. Sodium Carbomer se používá do dezinfekčních gelů na ruce či oči, do pleťových vod a krémů, šamponů, stylingových přípravků a sprchových gelů.

Komerční využití

  • Dezinfekční gely na ruce
  • Pleťové krémy
  • Šampony
  • Sprchové gely
  • Stylingové produkty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie