Sodium C14-C16 Olefin Sulfonate

Sodium C14-16 Olefin Sulfonate je sůl sulfonátu sodného. V kosmetickém průmyslu funguje jako emulgátor a čistič. Najdeme ho nejčastěji ve vlasové kosmetice a v produktech osobní péče.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Alpha Olefin Sulfonate Powder, Sodium c14-16 Alpha Olefin Sulfonate, C14-C16-Alkanehydroxysulfonic acids sodium salts, Sulfonic acids C14-16-alkane hydroxy and C14-16-alkene, sodium salts

Popis složky

Sodium C14-16 Olefin Sulfonate je sůl sulfonátu sodného. Vyskytuje se ve formě světle žlutého vodného roztoku, dobře rozpustného ve vodě. Vyrábí se buď z přírodních zdrojů, například z kokosového oleje, ale na trhu je i jeho syntetická varianta z ropy. Přírodní kosmetika využívá pouze jeho rostlinnou variantu. Sodium C14-16 Olefin Sulfonate Sulfonate funguje jako povrchově aktivní látka, která zlepšuje čistící a pěnící schopnostmi produktu. Může být použit i jako emulgátor. Zlepšuje soudržnost ostatních složek a stabilitu produktu. Bývá součástí produktů vlasové a osobní péče.

Komerční využití

  • Vlasová kosmetika
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie