Sodium Beeswax

Účinek:
Sodium beeswax je sodná sůl mastných kyselin derivovaná z včelího vosku. Má skvělé zklidňující účinky na pokožku pleti. V kosmetickém průmyslu funguje především jako emulgátor.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Sodium beeswax

Popis složky

Sodium beeswax se vyrábí tzv. saponifikací (hydrolýza včelího vosku a sodíku). V kosmetickém průmyslu funguje jako přírodní emulgátor, zlepšuje konzistenci výrobku a schopnost vzájemných vazeb složek, změkčuje, zjemňuje pokožku, zklidňuje, čistí a působí jako povrchově aktivní látka. Udržuje skvěle hydratovanou pokožku, brání jejímu poškození a zlepšuje její pružnost. Sodium beeswax se přidává nejčastěji do pěn do koupele, sprchových gelů, šamponů, balzámů a krémů na nohy i očních krémů.

Komerční využití

  • Pleťové krémy
  • Šampony
  • Sprchové gely
  • Balzámy
  • Oční krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie