Sodium benzoate

Účinek:
Sodium benzoate je sodná sůl kyseliny benzoové, která se přirozeně vyskytuje v ovoci, houbách nebo skořici. V kosmetickém průmyslu funguje zejména jako konzervant a parfemační složka.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
obstojné / neutrální chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Konzervant
Složka též známá jako:
Benzoát sodný, E211

Popis složky

Benzoát sodný je sodná sůl kyseliny benzoové. Vyskytuje se ve formě světlého krystalického prášku, je rozpustný ve vodě, v oleji jen částečně. Přirozeně se vyskytuje v ovoci, například v brusinkách, jablkách, skořici, meruňkách, ale třeba i mléčných výrobcích. V kosmetice funguje nejčastěji jako konzervant. Je velmi oblíbený pro svou velmi nízkou cenu. Má výrazné antimikrobiální a antimykotické účinky. Účinně chrání produkt před tvorbou plísní, kvasinek a bakterií.

Komerční využití

  • Čisticí pěny
  • Intimní gely
  • Řasenky
  • Odličovače
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie