Sodium Ascorbyl Phosphate

Účinek:
Sodium Ascorbyl Phosphate vychází z kyseliny askorbové (vitamínu c). Jde o velmi silný antioxidant, který zabraňuje působení volných radikálů. Má blahodárné zjemňující a hydratační účinky.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Hydratace
Složka též známá jako:
Sodium Ascorbyl Phosphate

Popis složky

Sodium Ascorbyl Phosphate patří do skupiny přírodních derivátů, vyrábí se z vitaminu C. Jedná se o výrazný antioxidant a taky skvělý stabilizátor pH v kosmetice. Má výjimečné protizánětlivé účinky, z toho důvodu se používá i k léčbě akné. Pokožku chrání před volnými radikály a stárnutím, zlepšuje vzhled suché nebo poškozené pokožky. Funguje jako pleťový kondicionér, který pokožku zjemňuje a regeneruje. Může se přidávat i za účelem vonného efektu či k zamaskování zápachu. Přirozeně zesvětluje pokožku a sjednocuje její barevný tón, eliminuje stařecké skvrny. Najdeme ho například v šampónech, kondicionérech, hydratačních či v opalovacích krémech. Nepatří mezi alergeny a je vhodný i na citlivou pokožku.

Komerční využití

  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Pleťové krémy
  • Opalovací krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie