Tin oxide (CI 77861)

Tin oxide (CI 77861) najdeme nejčastěji v dekorativní kosmetice, zejména v očních stínech, rtěnkách nebo lacích na nehty. Jde o bezpečnou látku, která nemá negativní vliv na naše zdraví.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Regulace viskozity
Složka též známá jako:
Oxid cínatý

Popis složky

Tin Oxide je látka, která patří do skupiny přírodních derivátů, přesněji řečeno se jedná o anorganický oxid minerálního původu. Vzniká žíháním cínu či oxidací roztaveného kovu s vysokým obsahem cínu. Vyskytuje se ve formě světlého prášku, který se používá například v kosmetice a keramice, k zakalování glazur při oxidaci. Při vyšších teplotách vytváří neprůhledné glazury. V kosmetických produktech má funkci nosiče pro barevné pigmenty a slouží k snížení průhlednosti produktu. Nejčastěji bývá použit v dekorativní kosmetice, jako jsou oční stíny, laky na nehty, rtěnky apod. Pokožkou je velmi dobře přijímán.

Komerční využití

  • Oční stíny
  • Laky na nehty
  • Rtěnky
  • BB krémy
  • Make-upy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie