Thymol

Thymol je přirozenou součástí éterických olejů, jako je třeba tymián, mateřídouška nebo oregano, z nichž se také získává pro další použití. Funguje tedy jako parfemace a nebo konzervant.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Parfemace
Složka též známá jako:
Tymol

Popis složky

Thymol se přidává do pečujících kosmetických produktů. Používá pro své parfemační a konzervační účinky a také pro zlepšení pronikání účinných látek do pokožky. Má kořeněně bylinkovou vůni, působí antibakteriálně, antimikrobiálně a silně antisepticky. V kosmetice plní také funkci stabilizátoru. Používá se také k zabíjení roztočů a plísní v úlech a je registrován jako pesticid. Přidává do parfémů a kosmetických přípravků, které mají krásně a výrazně vonět.

Komerční využití

  • Parfémy
  • Tělové krémy
  • Dezinfekce
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie