Trehalose

Účinek:
Trehalose najdeme např. ve složení krémů na ruce, šamponů, kondicionérů, pleťové kosmetiky nebo sprchových gelů. Má vysokou schopnost redukovat pachy a slouží jako aroma.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
1
Charakteristika kvality:
vynikající / čistě přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Aroma
Složka též známá jako:
Trehalóza, alpha-D-Glucopyranoside Ergot sugar, Mycose

Popis složky

Trehalose patří mezi druhy cukrů, přesně se jedná o disacharid, který se přirozeně vyskytuje například v mořských řasách, droždí, houbách či organismech bezobratlých živočichů. Funguje jako přírodní antioxidant a pleťových změkčovač. Pokožku chrání před volnými radikály a zpomaluje proces stárnutí. Má zvlhčující účinky, proto bývá často součástí různých krémů a tělových mlék. Také funguje jako parfemace v deodorantech, má schopnost pohlcovat a redukovat nepříjemné pachy. Sám voní jemnou a nasládlou vůní. Trehalóza je naprosto bezpečná látka, dobře odbouratelná v přírodě.

Komerční využití

  • Tělová mléka
  • Pleťové krémy
  • Šampony
  • Deodoranty
  • Kondicionéry
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie