Polyglyceryl-6 caprylate

Účinek:
Polyglyceryl-6 caprylate funguje v kosmetickém průmyslu především jako emulgační činidlo, díky kterému dokážeme smíchat např. vodu společně s olejem. Pokožku skvěle hydratuje a změkčuje.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Hexaglycerol caprylate

Popis složky

Polyglyceryl-6 caprylate je sloučenina (monoester, tzn., že obsahuje pouze jednu esterovou skupinu) kyseliny kaprylové a polyglycerinu-6. Kyselina kaprylová je nemastná stabilní kyselina, která se získává z mléka (kravského či kozího) či oleje (např. kokosového). Funguje jako emulgátor a tenzid (pomáhá rozpouštět nečistoty). Polyglyceryl-6 caprylate je povrchově aktivní látka, která v kosmetice plní funkci emulgačního činidla - zmenšuje povrchové napětí a umožňuje promísení látek, které za normálních okolností mísitelné nejsou, např. voda a olej. Kromě toho funguje jako změkčovač a pokožku hydratuje. Je zcela biologicky odbouratelný a vedlejší nežádoucí účinky této látky nejsou známé.

Komerční využití

  • Pleťové oleje
  • Pleťové krémy
  • Micelární vody
  • Šampony
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie