Polyglyceryl-6 Distearate

Polyglyceryl-6 Distearate najdeme zejména v pleťové kosmetice nebo dekorativní kosmetice. Funguje jako emulgátor, konzervant a má skvělé stabilizační schopnosti. Jde o zcela bezpečnou látku.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, konzervant
Složka též známá jako:
Hexaglycerol-distearát

Popis složky

Polyglyceryl-6 distearate je diester (=organická sloučenina, která obsahuje dvě esterové skupiny) kyseliny stearové a polyglycerinu-6. Kyselina stearová je organická (karboxylová) kyselina. Přirozeně je obsažena v mnoha tucích. Ve vodě je prakticky nerozpustná, v lihu se rozpouští snadno. Používá se pro své emulgační, zahušťující, ztužující, stabilizační a konzervační účinky. Polygylcerin-6 je glycerinový polymer obsahující 6 glycerinových jednotek. Spojením se s kyselinou stearovou vznikne Polyglyceryl-6 distearate, což je povrchově aktivní látka, která se v kosmetice používá jako emulgační činidlo (emulgátor) a prostředek na úpravu pokožky se zvlhčujícími účinky.

Komerční využití

  • Řasenky
  • Pleťové krémy
  • Čisticí pěny
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie