Rhamnose

Účinek:
Rhamnose funguje jako povrchově aktivní látka. Najdeme ji zejména v make-upech, pleťových produktech a dekorativní kosmetice. Jde o bezpečnou látku, která nemá negativní dopad na naše zdraví.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
6-deoxy-monohydrate l-manosse, 6-deoxy-l-mannose, Isodulcitol, l-mannose, Monohydrate l-manose, l-rhamnose monohydrate, Mannomethylose

Popis složky

Rhamnose je vzácný deoxy-cukr, který se přirozeně vyskytuje v mořské řase Ulva armoricana, řešetláku, škumpě, stříbrné bříze nebo unkárii. Funguje jako emulgátor, stabilizuje produkt a může fungovat jako parfemace. Působí jako aktivní látka, která pomáhá snižovat povrchové napětí některých kapalin, zlepšuje strukturu výrobku. Podporuje stimulaci kolagenu i elastinu v kůži a obnovu kožních buněk. Má protizánětlivé vlastnosti, které uklidňují pokožku a zpomalují stárnutí.

Komerční využití

  • Pleťové krémy
  • Řasenky
  • Tonikum
  • Make-upy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie