Polyglyceryl-3-Polyricinoleate

Polyglyceryl-3-Polyricinoleate se používá jako změkčovač pleti, zlepšuje její viskozitu, zklidňuje a udržuje ji zdravou. Pomáhá pokožku hydratovat a neucpává póry. Jde o bezpečnou látku v kosmetice.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Polyglycerolpolyricinoleát, E476

Popis složky

Polyglyceryl-3 Polyricinoleate je vyrobený z glycerolu a kyseliny ricinolejové. Používá se v kosmetice ve farmaceutickém i potravinářském průmyslu (E476). Funguje jako emulgátor a jemný tenzid, umí smíchat dvě normálně nesmíchatelné látky, jako je voda a olej, vytváří krémové konzistence. Napomáhá produktu na sebe vázat nečistoty a snáze je odstranit z pokožky. Napomáhá i k lepší roztíratelnosti přípravku. Také funguje jako pleťový změkčovač a kondicionér. Vlasy i pokožku hydratuje a vyhlazuje. Neucpává póry a je tak vhodný i do produktů na akné. Je bezpečný, nedráždivý, nevykazuje alergické reakce. Je povolený v přírodní kosmetice.

Komerční využití

  • Opalovací produkty
  • Make-upy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie