Polyglyceryl-3 Distearate

Účinek:
Polyglyceryl-3 Distearate se nejčastěji používá v pleťové kosmetice. Pleť dokáže zpevnit a zároveň ji hydratuje. Funguje také jako emulgátor a rozpouští vonné látky v produktech.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Triglycerin Distearate

Popis složky

Polyglyceryl-3 Distearate se vyrábí tzv. esterifikací z glycerinu a mastných kyselin. Samotný polyglyceryl-3 distearát je diester kyseliny stearové a polyglycerinu-3. Získává se z přírodních zdrojů, ale může být vyroben také synteticky. Ve farmacii a kosmetickém průmyslu jsou oblíbené díky svým emulgačním schopnostem (dokáží tvořit kvalitní směsi a zlepšovat vazbu špatně mísitelných látek jako olej a voda). Skvěle hydratují, udržují pružnost a pevnost pokožky. Modifikují viskozitu emulzí, dispergují a rozpouští vonné látky a další účinné složky produktu. Přidává se do mnoha výrobků péče o pleť i tělo, jako jsou krémy, tělová mléka, různá pleťová séra, ale také šampony a sprchové gely. Je povolený jak v kosmetice, tak v potravinářském průmyslu. Jde o látku, která je povolená v certifikované přírodní kosmetice.

Komerční využití

  • Tělová mléka
  • Pleťové krémy
  • Séra
  • Šampony
  • Potravinářství
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie