Polyglyceryl-3 Caprylate

Polyglyceryl-3 Caprylate ester kyseliny caprylové a triglycerolu. V kosmetickém průmyslu se s ním setkáme nejčastěji např. v deodorantech nebo pleťových krémech. Jde o bezpečnou látku.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Triglyceryl monocaprylate

Popis složky

Polygylceryl-3 Caprylate je látkou rostlinného původu, přírodní derivát, přesněji řečeno ester kyseliny caprylové a triglycerolu. V kosmetice funguje jako emulgátor a jemný tenzid, umí smíchat dvě normálně nesmíchatelné látky, jako je voda a olej, vytváří krémové konzistence. Napomáhá produktu na sebe vázat nečistoty a snáze je odstranit z pokožky. Bývá součástí čistících a tělových mlék, deodorantů či dekorativní kosmetiky. Polyglyceryl-3 Caprylate nemá žádné negativní účinky na lidské zdraví a není toxický pro životní prostředí. Je považován za naprosto bezpečnou a nesenzibilující látku, dobře biologicky odbouratelnou. Je povolený v přírodní kosmetice.

Komerční využití

  • Tělová mléka
  • Pleťové krémy
  • Řasenky
  • Deodoranty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie