Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate

Účinek:
Tyto estery mastných kyselin stabilizují produkty s vysokým obsahem tuku a zklidňují pokožku. Funguje především jako univerzální emulgátor pro kapaliny voda v oleji a olej ve vodě.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxy-stearate

Popis složky

Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate se získává esterifikací z glycerinu a kyseliny stearové. Bývá ve formě žluté viskózní kapaliny. Funguje jako emulgátor, umí smíchat dvě normálně nesmíchatelné látky, jako je voda a olej. Také působí jako pleťový změkčovač a kondicionér. Vlasy i pokožku hydratuje a vyhlazuje. Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate je považován za naprosto bezpečnou a nesenzibilující látku. Pouze ve výjimečných případech u osob s velmi citlivou pokožkou může způsobit slabé podráždění. Je povolený v přírodní kosmetice.

Komerční využití

  • CC krémy
  • Pleťové krémy
  • Odličovač
  • Opalovací krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie