Propanediol dicaprylate

Účinek:
Propanediol dicaprylate najdeme v kosmetickém průmyslu v mnoha produktech. Funguje zejména jako emulgátor a také jako náhrada za silikony. Je považován za bezpečnou látku.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
obstojné / neutrální chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Propanediol dicaprylate

Popis složky

Propanediol dicaprylate je přírodní, dlouho derivovaná složka. Konzistencí jde o vodový nemastný olej. Má zvláčňující, hydratační a zklidňující účinky, pokožka je po aplikaci hedvábně jemná. Má také výborné čistící schopnosti. Často se používá jako náhrada za silikony. V přípravku funguje jako pomocný emulgátor a také mu dodává texturu, čímž zlepšuje jeho roztíratelnost. Není to alergen a nemá žádné negativní účinky na zdraví.

Komerční využití

  • Esenciální oleje
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie