Propane-1,2,3-triyl tripalmitate

Účinek:
Propane-1,2,3-triyl tripalmitate je triglycerid kyseliny palmitové. Najdeme ho ve farmaceutickém, textilním i kosmetickém průmyslu. Je součástí vlasové a pleťové kosmetiky.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, pojivo, lubrikant, rozpouštědlo
Složka též známá jako:
Tripalmitin, Glycerol tripalmitate, Tripalmitoylglycerol, Glyceryl tripalmitate, Hexadecanoic acid, 1,2,3-propanetriyl ester, Glyceryl trihexadecanoate, Palmitic acid triglycerin ester, 1,2,3-tris-hexadecanoyloxy-propane, Trihexadecanoin

Popis složky

Propane-1,2,3-triyl tripalmitate je triglycerid kyseliny palmitové. Má formu viskózní průhledné až žluté tekutiny. Získává se převážně z palmového oleje. Bývá součástí farmaceutického, kosmetického a textilního průmyslu. Používá se jako kosmetický emulgátor, pojivo, lubrikant, rozpouštědlo, zlepšuje vzájemnou návaznost látek v produktu a jeho roztíratelnost. Přidává se do výrobků osobní hygieny, vlasové péče a tělových i pleťových produktů. Udržuje optimální hydrataci epidermu. Co se týče zdravotních rizik, je u něho uváděná toxicita především pro vodní živočichy.

Komerční využití

  • Vlasová kosmetika
  • Pleťová kosmetika
  • Tělová kosmetika
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie