Potassium Palmate

Účinek:
Potassium Palmate neboli Palmitát draselný je draselná sůl mastných kyselin kyseliny palmitové. V kosmetickém průmyslu se používá zejména jako emulgátor a také jako mycí tenzid.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Palmitic acid potassium salt

Popis složky

Potassium palmate je draselnou solí kyseliny palmitové. Používá se pří výrobě mýdel tuhých i tekutých, šamponů a sprchových gelů. Kromě toho, že funguje jako tenzid, používá se také jako emulgátor (spojuje vodu a tukovou složku) a pomáhá produktům dodat tu správnou viskozitu. Odstraňuje z pokožky nečistoty a hydratuje ji. V čisté, koncentrované podobě způsobuje potassium palmate podráždění pokožky a očí, jinak se ovšem považuje za bezpečnou látku.

Komerční využití

  • Mýdla
  • Šampony
  • Sprchové gely
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie