Potassium olivate

Olivát draselný je draselná sůl mastných kyselin olivového oleje. Je získáván z olivového oleje. V kosmetickém průmyslu se používá především jako emulgátor. Najdeme ho v tekutých mýdlech.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Olive oil potassium salt fatty acids

Popis složky

Potassium olivate se získává z olivového oleje. Jedná o draselnou sůl mastných kyselin, které se z oleje získávají pomocí saponifikace (zmýdelnění), a to například za pomoci hydroxidu draselného. V kosmetickém průmyslu má nejen emulgační účinky (spojuje vodu a olej), ale také funguje jako mírný tenzid. Tvoří základ tuhých i tekutých mýdel nebo šamponů a sprchových gelů. Odstraňuje z pokožky nečistoty, aniž by ji dráždila nebo zanechávala suchou.

Komerční využití

  • Tekutá mýdla
  • Šampony
  • Sprchové gely
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie