Phenethyl alcohol

Účinek:
Phenethyl alcohol se v kosmetických produktech používá jako parfemační látka či k překrytí pachu ostatních složek. Slouží i jako konzervant a prodlužuje produktům dobu spotřeby.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Konzervant, parfemace
Složka též známá jako:
Fenethyl alkohol

Popis složky

Phenethyl alcohol je derivát přírodních látek, přesně organická sloučenina. Vyskytuje se v přírodě jako součást vonných silic. Je ve formě bezbarvé kapaliny, charakteristický svou květinovou vůní. V kosmetice slouží jako parfemační látka či k zamaskování základního zápachu. Funguje také jako konzervant. Prodlužuje dobu spotřeby produktu. Je považován za bezpečnou látku, povolenou v certifikované bio kosmetice.

Komerční využití

  • Séra
  • Pleťové krémy
  • Opalovací krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie