Peroxid vodíku (Hydrogen peroxide)

Peroxid vodíku se nejčastěji používá v kosmetice aplikované přímo na kůži. Zpomaluje proces stárnutí, zpevňuje pokožku a čistí ji. Peroxidu vodíku běžně používá například v tekutinách a krémech proti akné.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Dezinfekce
Složka též známá jako:
Peroxid vodíku, Hydrogene Peroxide

Popis složky

Peroxid vodíku je syntetická bezbarvá kapalina, která má silné oxidační i redukční vlastnosti. Má výrazné antimikrobiální, antibakteriální, antiseptické a protizánětlivé účinky. Používá se především ve farmacii jako dezinfekce (3% vodný roztok), je vhodný na různé odřeniny a menší poranění. V kosmetice funguje jako odstraňovač pigmentu, je součástí zesvětlujících barev na vlasy. Vytváří blond odstíny tak, že proniká do struktury vlasového vlákna a zesvětluje jej. Z dlouhodobého hlediska vlasy poškozuje, ty se pak snadno a často lámou. Může být i součástí bělicích a dezinfekčních zubních past a ústních vod.

Komerční využití

  • Barvy na vlasy
  • Dezinfekce
  • Zubní pasty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie