Pentaerythrityl Tetraisostearate

Účinek:
Pentaerythrityl tetraisostearate je syntetická přísada na bázi lipidů, která je používaná k péči o pokožku. Funguje jako zahušťovadlo a pojivo, odvozený od přísady kyseliny isostearové.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
obstojné / neutrální chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, zahušťovadlo, pojivo
Složka též známá jako:
Pentaerythrityl tetraisostearate

Popis složky

Pentaerythrityl Tetraisostearate je syntetická látka na bázi lipidů. Vyrábí se alkoholovou esterifikací z kyseliny isostearové a pentaerythritolu. Používá se při výrově kosmetických produktů, kde funguje jako zahušťovadlo, emulgátor, změkčovač a také pojivo. Kromě toho zlepšuje stabilitu a soudržnost produktu i jednotlivých složek. Napomáhá vytvářet příjemné konzistence, které jsou dobře roztíratelné. Zvyšuje pěnivost a vytváří na pokožce jemný ochranný film, který chrání před ztrátou hydratace a uzamyká ji v pleti. Po nanesení nezanechává mastný nebo lepkavý pocit. Pentaerythrityl Tetraisostearate bývá součástí pleťových a tělových krémů či mlék, dekorativní kosmetiky a deodorantů.

Komerční využití

  • Tělová mléka
  • Tělové krémy
  • Dekorativní kosmetika
  • Deodoranty
  • Pleťové krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie