PEG-100 Hydrogenated castor oil

Účinek:
PEG-100 Hydrogenated castor oil je polyethylenglykolový derivát hydrogenovaného ricinového oleje. Jeho úkolem je zvýšení pěnivost produktu. Může mít negativní vliv na naše zdraví a pokožku.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, kondicionér
Složka též známá jako:
Derivát hydrogenovaného ricinového oleje

Popis složky

PEG-100 Hydrogenated castor oil je polyethylenglykolový derivát hydrogenovaného ricinového oleje. Číslo v názvu znamená molekulovou hmotnost (v tomto případě 100). Tato povrchově aktivní látka má podobu lehce viskózní kapaliny bílé až světle žluté barvy. V kosmetice se používá jako emulgátor. Snižuje povrchové napětí a zlepšuje schopnost tvoření emulzí. Pomáhá dalším složkám rozpustit se v rozpouštědle, ve kterém za normálních okolností rozpustné nejsou. Do kosmetiky se také přidává za účelem vonného efektu. Také zvyšuje pěnicí schopnost přípravků nebo pěnu stabilizuje. Nachází se v přípravcích pleťové a vlasové péče a obecně v přípravcích, které mají za úkol hydratovat.

Komerční využití

  • Tělová kosmetika
  • Vlasová kosmetika
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie