PEG-90

Účinek:
PEG-90 se v kosmetice používá jako stabilizátor emulze pro zvýšení viskozity produktu. Přidává se hlavně do výrobků osobní hygieny a pleťové péče. Přidává se do deodorantů, šamponů nebo make-upů.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
PEG-90M

Popis složky

PEG-90M je ve vodě rozpustný iontový polymer ethylenoxidu. Lze jej nalézt jako doplňkový produkt v potravinářství, respektive obalové technice jako přídavné aditivum a lepidlo. V kosmetice se používá jako stabilizátor emulze pro zvýšení viskozity produktu. Přidává se hlavně do výrobků osobní hygieny a pleťové péče. Může být přítomný v deodorantech, mycích prostředcích, šamponech či make-upech. Je brán jako jedna z méně agresivních látek na poli kosmetického průmyslu, diskutuje se ale jeho možná orgánová toxicita v rámci kontaminace méně bezpečnými látkami v procesu výroby. Maximální bezpečná doporučená procentuální koncentrace v konečném produktu je 1 %.

Komerční využití

  • Šampony
  • Mýdla
  • Deodoranty
  • Make-upy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie