PEG-60 Almond Glycerides

PEG-60 Almond Glycerides se v kosmetickém průmyslu používá jako emulgátor, kondicionér a také změkčovač. Kromě kosmetiky se používá také ve farmacii. Není povolen v přírodní a BIO kosmetice.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, kondicionér
Složka též známá jako:
PEG-60 Almond Glycerides

Popis složky

PEG-60 Almond Glycerides je čirá bezbarvá kapalina nebo bílá pevná látka, konkrétně se jedná polyethylenglykolový derivát mastných kyselin mandlového oleje. Využívá se hlavně ve farmacii a kosmetickém průmyslu. Tato složka funguje v kosmetických výrobcích jako změkčovač, kondicionér, povrchově aktivní látka a emulgátor. Napomáhá zlepšovat vazbu oleje a vody ve výrobku, a tím i jeho strukturu (zajišťuje hladkou konzistenci). PEG-60 Almond Glycerides může být použit jako změkčovadlo, vlasový a kožní kondicionér, zvlhčovadlo a antimikrobiální činidlo. U osob s přecitlivělostí na mandle a ořechy může vyvolávat alergické reakce, pocit závratí, ospalosti nebo slabosti.

Komerční využití

  • Tělová kosmetika
  • Vlasová kosmetika
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie