PEG-40 Sorbitan peroleate

Účinek:
PEG-40 Sorbitan peroleate je látka, která se získává syntetickou cestou. Funguje jako emulgátor, stabilizátor, změkčovadlo a rozpouštědlo. Snižuje povrchové napětí a bývá součástí čisticích prostředků.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Polyoxyethylene (40) sorbitan peroleate, Polyethylene glycol 2000 sorbitan peroleate

Popis složky

PEG-40 Sorbitan peroleate je látka, která se získává synteticky, jedná se přesně o estery mastných kyselin. Je ve formě žluté voskovité látky. Patří mezi tzv. PEGy, což jsou syntetické emulgátory. Bývá použit také jako změkčovadlo či rozpouštědlo, zvyšuje obsah olejové části produktu. Mění jeho hustotu na poddajnější, tvoří gelovou strukturu výrobku. PEG-40 Sorbitan peroleate zvyšuje propustnost pokožky a zlepšuje vstřebatelnost ostatních látek do pokožky. U citlivějších jedinců může způsobit podráždění pokožky.

Komerční využití

  • Tělová kosmetika
  • Čisticí prostředky
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie