PEG-40 Hydrogenated castor oil

Účinek:
PEG-40 Hydrogenated castor oil je polyethylenglykolový derivát hydrogenovaného ricinového oleje. Používá se především jako emulgátor. Snižuje povrchové napětí a zlepšuje schopnost tvoření emulzí.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, kondicionér
Složka též známá jako:
Hydrogenated Castor Oil, Ethoxylated, PEG Hydrogenovaný ricinový olej, Cremophor Rh 40

Popis složky

PEG-40 Hydrogenated Castor Oil patří mezi tzv. PEGy, což jsou syntetické emulgátory. Je to tedy syntetická látka, přesně polyethylenglykolový derivát hydrogenovaného ricinového oleje. Je ve formě viskózní oranžové kapaliny s mírným zápachem. Přidává se do produktu za účelem vonného efektu. Funguje i jako emulgátor či rozpouštědlo, zvyšuje obsah olejové části v produktu. Mění jeho hustotu na poddajnější, tvoří gelovou strukturu výrobku. Certifikovaná kosmetika PEG-40 Hydrogenated Castor Oil nepoužívá, je považován za mírně nebezpečný. Nedoporučuje se používat na podrážděnou pokožku.

Komerční využití

  • Tělová kosmetika
  • Vlasová kosmetika
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie