PEG-10 Rapeseed Sterol

PEG-10 Rapeseed Sterol jsou nebezpečné látky, které jsou velmi škodlivé pro naše zdraví. Nejsou povoleny v přírodní ani BIO certifikované kosmetice. Mohou vykazovat karcinogenní účinky.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
PEG-10 Rapeseed Sterol

Popis složky

PEG-10 Rapeseed Sterol patří mezi skupinu látek nazývanou PEGy (= polyethylenglykoly), což jsou látky, které se připravují polymerizací ethylenoxidu a jsou dostupné v široké škále molekulových hmotností. Během reakce vzniká vedlejší produkt 1,4-dioxan. Tyto dvě látky (ethylenoxid, 1,4-dioxan), o nichž je známo, že mohou vykazovat karcinogenní účinky, jsou běžnými kontaminanty polyethylenglykolů. Pokud jsou PEGy využity jako kosmetická surovina, musí se koncentrace těchto kontaminantů snížit na „povolenou hladinu“.

Komerční využití

  • Tělová kosmetika
  • Vlasová kosmetika
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie