PEG-7 Glyceryl Cocoate

Účinek:
PEG-7 Glyceryl Cocoate se v kosmetickém průmyslu používá jako syntetický emulgátor, změkčovač, povrchově aktivní látka a kondicionér. Zlepšuje vzájemné vazby látek ve směsích.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
PEG-7 glyceryl kokoát, Polyethylene Glycol (7) Glyceryl Monococoate, Polyoxyethylene (7) Glyceryl Monococoate

Popis složky

Glyceryl kokoát patří mezi tzv. PEGy, což jsou syntetické emulgátory. Je to tedy syntetická látka, která vzniká esterifikací látky polyethylen glykoly a kokosového či palmového oleje. Je ve formě světle žluté olejovité kapaliny, rozpustné ve vodě i oleji. Funguje jako emulgátor či rozpouštědlo, zvyšuje obsah olejový části produktu. Mění jeho hustotu na poddajnější, tvoří gelovou strukturu výrobku. Umí smíchat dvě navzájem nesmíchatelné kapaliny, jako je olej a voda. Používá se i jako změkčovadlo, ostatní složky produktu změkčuje, tvoří je poddajnějšími a lépe roztíratelnými. Je doporučen spíše k použití u produktů, které se oplachují (kondicionér, tekuté mýdlo, gel či šampon) a to jen do koncentrace 2-10%. Neměl by se používat na podrážděnou pokožku.

Komerční využití

  • Šampony
  • Mýdla
  • Sprchové gely
  • Kondicionéry
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie