PEG-2 Oleamine

Účinek:
PEG-2 Oleamine je polyethylenglykolamin kyseliny olejové. Používá se jako povrchově aktivní látka, změkčovač a emulgátor, který zlepšuje schopnosti vázat na sebe oleje a vodu. Funguje také jako stabilizátor.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, pěnivost
Složka též známá jako:
PEG-2 Oleamine

Popis složky

PEG-2 Oleamine je polyethylenglykolamin kyseliny olejové. Používá se jako povrchově aktivní látka, změkčovač a emulgátor, který zlepšuje schopnosti vázat na sebe oleje a vodu. Působí jako stabilizátor výrobku. Přidává se do krémů, přípravků osobní hygieny a vlasové péče, ale také do pěn na holení. Najdeme ho i v šetrnějších barvách na vlasy. Zlepšuje krémovitou konzistenci výrobku. Patří do látek ne zcela neškodných kvůli možné toxicitě pro životní prostředí, a protože může obsahovat ethylenoxid a 1,4-dioxan, které jsou spojovány se vznikem rakoviny. Může dráždit citlivou pokožku.

Komerční využití

  • Vlasová kosmetika
  • Pěny na holení
  • Barvy na vlasy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie