Polyglyceryl-5 Oleate

Účinek:
Polyglyceryl-5 Oleate je považován za přirozenou látku, která nemá negativní vliv na naše zdraví. V kosmetickém průmyslu plní funkci emulgátoru a funguje také jako povrchově aktivní látka.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Polyglyceryl-5 oleát

Popis složky

Polyglyceryl-5-oleate patří do skupiny derivátů přírodních látek, přesně se jedná o ester triglycerolu, který vzniká destilací rostlinné kyseliny olejové. Je ve formě žluto-oranžové tekutiny rozpustné ve vodě. Získává se z olejů a tuků přirozeně se vyskytujících v přírodě, nejčastěji z palmového, olivového či řepkového oleje. Přírodní kosmetika ho používá jako emulgátor, napomáhá příjemnější a krémovější konzistenci produktu. Funguje také jako povrchově aktivní látka, umí smíchat dvě normálně nemísitelné látky, jako je voda a olej. Zlepšuje stabilitu produktu, působí i jako změkčovač. Polyglyceryl-5-oleate je klasifikován jako bezpečná a nesenzibilující látka, schválená i pro použití v certifikované přírodní kosmetice.

Komerční využití

  • Deodoranty
  • Pleťové vody
  • Pleťové krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie