Oleamide DEA

Oleamide DEA je ve formě viskózní jantarové kapaliny nebo v podobě pevného vosku. Používá se v kosmetice jako emulgátor, antistatické činidlo a také vytváří gelovou konzistenci produktu.
Účinek:
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
obstojné / neutrální chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, antistatický účinek
Složka též známá jako:
N,N-Bis(2-hydroxyethyl)-9-octadecenamide, N,N-Diethanololeamide, 9-Octadecenamide

Popis složky

Oleamide DEA je derivát kyseliny olejové a diethanolaminu. Je to povrchově aktivní látka odvozená od mastných kyselin kokosového oleje. Používá se zejména při výrobě šampónů, kde zvyšuje jejich pěnivost a stálost pěny. Také funguje jako emulgátor, zvyšuje obsah vodné části v produktu. Mění jeho hustotu na poddajnější, tvoří gelovou strukturu výrobku. Používá se například ještě do aviváží. Oleamide DEA není považován za bezpečnou látku. Může obsahovat nitrosaminy, kterou jsou však karcinogenní. U některých osob může způsobit mírné podráždění a začervenání pokožky.

Komerční využití

  • Šampony
  • Aviváže
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.