Octyldodecyl stearoyl stearate

Účinek:
Octyldodecyl stearoyl stearate působí proti dehydrataci pokožky. Na jejím povrchu vytváří ochrannou bariéru a pokožku krásně zjemňuje. Najdeme ji např. v make-upech nebo pudrech.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
obstojné / neutrální chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Hydratace pleti
Složka též známá jako:
Oktyldecyl stearoyl stearát

Popis složky

Octyldodecyl stearoyl stearate je syntetická látka, která je odvozená z kyseliny stearové. Tato mastná kyselina se v přírodě nachází jak v živočišných, tak rostlinných tucích. Octyldodecyl stearoyl stearate je jantarově zbarvená kapalina, která se používá v přípravcích osobní péče a dekorativní kosmetice. Pokožku hydratuje, zjemňuje ji a vytváří ochrannou bariéru na jejím povrchu. Neproniká hluboko do pleti. Jde o látku netoxickou, nedráždivou, nemutagenní, avšak u extrémně citlivých jedinců se může objevit mírné kožní podráždění.

Komerční využití

  • Dekorativní kosmetika
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie