Octyldodecanol

Účinek:
Octyldodecanol je mastný alkohol s dlouhým řetězcem získaný z rostlinných olejů. Produkty skvěle zahušťuje, zlepšuje jejich strukturu a nahrazuje nezdravé silikony a parabeny.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, rozpouštědlo, změkčovadlo
Složka též známá jako:
2-Octyl Dodecanol, Eutanol G

Popis složky

Octyldodecanol je mastný alkohol vyrobený z toků či olejů přirozeně se vyskytující v malém množství jako složka voskových esterů v rostlinách nebo zvířatech. Vyskytuje se ve formě bezbarvé kapaliny mísitelné s olejem, nikoliv s vodou. Funguje především jako kondicionér a změkčovač. Působí jako mazivo na povrchu kůže, pokožku dělá jemnější a na pohled hladší. Výrazně zlepšuje vzhled i pocit z vlasů, zvyšuje jejich objem, poddajnost a lesk. Je výbornou alternativou chemických silikonů a parabenů. Může být použit i jako rozpouštědlo, rozpouští jiné složky produktu. Na kůži vytváří nemastný film, který zabraňuje ztrátě vody z horních vrstev kůže i dlouhé hodiny. Používá se do dekorativní kosmetiky (rtěnky, oční stíny, lesky na rty). Octyldodecanol je považován za bezpečnou a nesenzibilující složku.

Komerční využití

  • Rtěnky
  • Oční stíny
  • Lesky na rty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie