Octyl Palmitate

Octyl Palmitate funguje v kosmetice jako rozpouštědlo pro jiné látky, pigmentové smáčedlo, kondicionér, zahušťovadlo a také jako fixátor vůně. Je považován za bezpečnou látku.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Rozpouštědlo, zahušťovadlo, kondicionér
Složka též známá jako:
Ethyl-Hexyl Palmitate, 2-Ethylhexyl palmitate, Hexadecanoic acid, 2-Ethylhexyl Ester

Popis složky

Octyl palmitate a je derivát přírodních látek získaný z kyseliny palmitové. Je nejčastěji vyráběný z palmového oleje ve formě bezbarvé kapaliny bez zápachu. Bývá často používán jako bezpečnější náhrada za syntetické silikony. Používá se jako emulgátor a změkčovadlo, zlepšuje roztíratelnost a poddajnost výrobku i jednotlivých látek. Také se používá k fixaci vonných látek. Můžete se s ním setkat ve složení dekorativní kosmetiky (rtěnky, oční stíny, rtěnky, lesky) či hydratačních a opalovacích krémech. Na pokožce vytváří jemný ochranný film, díky čemuž je komedogenní. Není tak vhodný pro mastnou a smíšenou plet, kterou zanáší, podporuje tvorbu černých teček a zhoršuje akné. Je jinak považován za bezpečnou a nesenzibilující látku. Jen ve velmi výjimečných případech může lehce podráždit extrémně citlivou pokožku.

Komerční využití

  • Rtěnky
  • Oční stíny
  • Řasenky
  • Lesky na rty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie