Nylon

Nylon najdeme hned v několika produktech kosmetiky. Má blahodárné účinky na pleť, protože neucpává póry a zanechává pokožku pleti hedvábně hladkou a příjemnou na dotek.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
obstojné / neutrální chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Náhrada jílu
Složka též známá jako:
Nylon-4, Nylon-6, Nylon-11, Nylon-12, Nylon-66, Nylon-611, Polyamide

Popis složky

Nylon je polymer, nejčastěji však syntetického (polyamid). Je hypoalergenní a v kosmetice se používá například jako náhrada jílu. Má zmatňující účinky a zanechává pleť hedvábně jemnou a nezacpává póry. Setkáme se ním ve složení pečujících produktů, deodorantů, přípravků na opalování a také v dekorativní kosmetice, jako jsou make-upy, rtěnky nebo laky na nehty. Dodává jim neprůhlednou texturu a pomáhá dosáhnout jejich optimální viskozity. Nylonová vlákna se využívají při výrobě ekologických kartáčků na zuby nebo třeba kartáčků na řasy. Tyto štětinky bývají nejčastěji z nylonu-4, který je plně biologicky rozložitelný do 4 měsíců a také ho lze kompostovat. Ostatní druhy nylonu však nejsou plně rozložitelné, protože jsou částečně složené z ropy.

Komerční využití

  • Dekorativní kosmetika
  • Laky na nehty
  • Rtěnky
  • Deodoranty
  • Make-upy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie