Neroli

Neroli je přírodní esenciální olej a hydrolát z květů pomerančovníků. Hydrolát vzniká při destilaci esenciálních olejů. Destilovaný se používá v aromaterapii a také přírodní kosmetice.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
1
Charakteristika kvality:
vynikající / čistě přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Konzervant
Složka též známá jako:
Neroli

Popis složky

Neroli se získává parovodní destilací nebo alkoholovou extrakcí z květů pomerančovníku hořkého. Má skvělé účinky na pokožku pleti. Působí anti-agingově, antisepticky a antibakteriálně. Čistí ucpané póry, pomáhá hojit a zacelit jizvy a zlepšuje cirkulaci krevního oběhu, čímž napomáhá obnově kožních buněk. Neroli také stimuluje imunitu a poskytuje ochranu proti virům a infekcím. Je prospěšný pro funkce endokrinního systému a nastoluje hormonální rovnováhu. Funguje zároveň jako mírný přírodní konzervant produktů.

Komerční využití

  • Mycí gely
  • Odličovače
  • Oční krémy
  • Sprchové gely
  • Pleťová tonika
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie