Myristyl myristate

Myristyl myristate slouží v kosmetice jako zahuštovadlo a emulgátor, zanechává pokožku hladkou a matnou a zlepšuje i absorpční chování ostatních složek. Najdeme ho např. v anti-age produktech.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, zahušťovadlo
Složka též známá jako:
Myristyl myristát, Tetradecyl myristate, Tetradecyl tetradecanoate

Popis složky

Myristyl myristate je derivát přírodních látek, přesně ester myristylového alkoholu a kyseliny myristové. V přírodě se přirozeně vyskytuje v olejích a tucích rostlinného i živočišného původu. Je ve formě světlé voskové látky nebo ve formě prášku. V kosmetickém průmyslu se používá jako emulgátor a zahušťovadlo. Podporuje emulgaci ostatních složek, dělá produkt lépe roztíratelný a poddajnější. Napomáhá rychlejšímu vstřebání ostatní látek do pokožky. Má takovou mastnější konzistenci, pokožku promašťuje a pečuje o ni. Navrací ji elasticitu a pružnost. V malých koncentracích se jedná o naprosto bezpečnou látku. Avšak ve vysokých koncentracích se nedoporučuje, může způsobit podráždění očí, při vdechování, dokonce i podráždění plic.

Komerční využití

  • Anti-age produkty
  • Pleťové krémy
  • Masky na vlasy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie