Myristyl alcohol

Myristyl alcohol se v kosmetice používá pro své změkčující vlastnosti. Dále funguje jako vonná složka a kožní kondicionér. Najdeme ho např. v tělovém mléce nebo šamponech na vlasy.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Stabilizátor
Složka též známá jako:
1-tetradecanol, Myristylalkohol, Tetradekanol

Popis složky

Myristyl alcohol je organická sloučenina patřící mezi nasycené mastné alkoholy. Vyrábí se z kyseliny myristové známé taky jako kyselina karboxylová. Ta se přirozeně vyskytuje v muškátovém oříšku či v kokosovém oleji. Je ve formě bílé, voskovité pevné látky, nerozpustné ve vodě. Používá se jako meziprodukt při chemické syntéze jiných produktů, jakým je sulfátovaný alkohol. V kosmetice funguje jako změkčovač, kondicionér a povrchově aktivní látka, vlasy a pokožku změkčuje a vyhlazuje. Také působí jako emulgátor, přirozeně stabilizuje emulze a zvyšuje jejich viskozitu. Myristyl alcohol má příjemnou vůni, může být použit jako parfemace, či k zamaskování zápachu jiné látky. Zvyšuje pěnivost produktů. Je široce používán v přípravcích osobní péče, zejména pak v pleťových krémech.

Komerční využití

  • Tělová mléka
  • Pleťové krémy
  • Šampony
  • Oční krémy
  • Krémy na nohy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie