Myristoyl pullulan

Účinek:
Myristoyl pullulan najdeme zejména v produktech dekorativní kosmetiky, jako jsou např. rtěnky atd. Kromě toho plní funkci fixačního činidla ve vlasovém stylingu a mnoho dalšího.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Fixátor, činidlo
Složka též známá jako:
Myristoyl pullulan

Popis složky

Myristoyl pullulan je reakční produkt myristochloridu s pullulanem. Myristoyl pullulan je polysacharid s dobrými zahušťujícími vlastnostmi, který se vyrábí ze škrobu kultivací kvasnic. V kosmetice se tato látka používá jako filmotvorné činidlo, které na pokožce, ale také vlasech či nehtech vytváří spojitý film. V produktech určených k péči o vlasy plní funkci fixačního stylingového činidla, které upravuje strukturu vlasu. Vlasy dokáže podle potřeby zvlnit nebo narovnat.

Komerční využití

  • Rtěnky
  • Vlasová kosmetika
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie