Hydrogenated Castor Oil

Hydrogenated Castor Oil neboli hydrogenovaný ricinový olej má v kosmetickém průmyslu funkci emulgačního činidla, změkčovadla a také stabilizátora emulzí. Nedráždí pokožku a nezpůsobuje alergii u citlivých osob.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgační činidlo, změkčovadlo
Složka též známá jako:
Ricinový olej hydrogenovaný, Opálový vosk

Popis složky

Hydrogenovaný ricinový olej vzniká procesem zvaný hydrogenace. To je proces, při kterém se kapalný ricinový olej tzv. nasycuje a mění svoji strukturu na voskovou. Takto vzniklý hydrogenovaný olej se v kosmetickém průmyslu používá zejména jako emulgační činidlo, změkčovadlo a stabilizátor emulzí. Kromě toho, že změkčuje kůži, tak také snižuje povrchové napětí a zlepšuje strukturu a stabilitu kosmetických přípravků. Nemá dráždivé a negativní účinky na lidské zdraví a pokožku.

Komerční využití

  • Peelingy
  • Pečující krémy
  • Dětská kosmetika
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie