Histidine

Histidin se v kosmetice používá jako parfémová přísada a prostředek na úpravu vlasů s antistatickým účinkem. Má také antioxidační účinek a pomáhá tak neutralizovat volné radikály.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
1
Charakteristika kvality:
vynikající / čistě přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Parfemace
Složka též známá jako:
Histidin, His, L-Histidin

Popis složky

Histidin je esenciální aminokyselina, kterou si tělo dospělého člověka dokáže samo vyrobit. Naopak tělo dítěte ji občas potřebuje doplňovat pro správný a zdravý růst. V kosmetice se používá jako parfémová přísada a prostředek na úpravu vlasů s antistatickým účinkem. Má také antioxidační účinek, napomáhá tak neutralizovat volné radikály. Působí také jako zvlhčovač pokožky, dokonce funguje jako prevence proti různým druhům kožních infekcí. Zvyšuje ochranu pokožky proti UV záření. Prokazatelně má pozitivní účinek na centrální nervový systém, také je důležitý při léčbě degenerativních poruch jako je Alzheimerova nebo Parkinsonova choroba.

Komerční využití

  • Šampony
  • Peelingy na vlasy
  • Balzámy na vlasy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie