Hexyl Cinnamal

Účinek:
Hexyl cinnamal je používán v kosmetických produktech jako vonná látka, která má maskovat zápach jiných složek. Je to světle žlutá kapalina a je součástí heřmánkové silice.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
obstojné / neutrální chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Parfemace
Složka též známá jako:
Hexylcinnamal, Hexyl Cinnamaldehyde

Popis složky

Hexyl Cinnamal je derivát přírodních látek a vyskytuje se ve formě světle žluté kapaliny. Je rozpustný v olejích, nikoliv ve vodě. Přirozeně se vyskytuje v esenciálním oleji heřmánku a je charakteristický pro svou velmi specifickou sladko-květinovou vůni. Díky tomu se používá především jako parfemace ve vůních, mýdlech, šamponech apod. Také k zamaskování zápachu jiných složek produktu. Lze vyrábět i synteticky. Hexyl cinnamal je velmi často používaný, jedná se však o silný alergen. Jeho použití v rámci EU musí být vždy při překročení stanovené hranice ze zákona uvedeno ve složení výrobku.

Komerční využití

  • Šampony
  • Parfémy
  • Mýdla
  • Deodoranty
  • Balzámy na rty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie