Guar hydroxypropyltrimonium chloride

Účinek:
Guar hydroxypropyltrimonium chloride je derivátem guarové gumy rozpustným ve vodě a používá se jako přísada do vlasové kosmetiky. Má antistatické účinky, dodává vlasům hydrataci a usnadňuje jejich rozčesávání.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Antistatický účinek
Složka též známá jako:
Guar Hydroxopropyl Trimonium Chloride

Popis složky

Guar hydroxypropyltrimonium chloride je derivát Guarové gumy. Guarová guma je čistě přírodní látka, přesně polysacharid, který se vyrábí loupáním a mletím semen guarových bobů. Používá se v potravinářské (E412), lékárenském i kosmetickém průmyslu. Je dobře rozpustná ve vodě a má výrazné absorpční vlastnosti, působí jako emulgátor. Přírodní kosmetika guarovou gumu používá zejména k emulgaci a stabilizaci produktů. Napomáhá k vytvoření příjemných a dobře roztíratelných emulzí. Je mnohem efektivnější než kukuřičný škrob, stačí ji použít jen opravdu malé množství. Jedná se o naprosto bezpečnou a nesenzibilující látku.

Komerční využití

  • Šampon
  • Kondicionéry
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie