Glyceryl Palmitate

Účinek:
Glyceryl palmitate je ester kyseliny palmitové a glycerinu. Získává se z rostlinných olejů. Kyselina palmitová se získává i z jiných rostlinných zdrojů. Používá se jako emulgátor v potravinářství, farmacii a kosmetice.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, změkčovadlo
Složka též známá jako:
Glyceryl monopalmitate; Hexadecanoic acid, 2,3-dihydroxypropyl ester; Hexadecanoic acid, monoester with 1,2,3-propanetriol

Popis složky

Glyceryl palmitate je látka, která může být přírodního, ale většinou je syntetického původu. Přesně se jedná o monoester glycerinu a kyseliny palmitové. Používá se ve farmacii, potravinářském a kosmetickém průmyslu. Funguje jako emulgátor, změkčovadlo a povrchově aktivní látka. Glyceryl palmitate se dobře vstřebává do pokožky, při vyšší koncentraci může způsobit podráždění pokožky, očí a plic. Je toxický pro životní prostředí.

Komerční využití

  • Vlasová kosmetika
  • Produkty osobní hygieny
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie