Glyceryl Palmitate Lactate

Účinek:
Glyceryl Palmitate Lactate je ester kyseliny mléčné a patří do skupiny esterů, které jsou vyrobené z glycerinu a mastných kyselin. Přidává se do výrobků péče o pleť či dekorativní kosmetiky.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
obstojné / neutrální chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, plastifikátor
Složka též známá jako:
Hexadecanoic acid, ester with 1,2,3-propanetriol 2-hydroxypropanoate, Glycerollactopalmitates, Glycerollactopalmitate, Hexadecanoic acid, ester with 1,2,3-propanetriol 2-hydroxypropanoate, Glyceryl lactopalmitate, Glyceryl lactyl palmitate, Lactylated fatty acid esters of glycerol and propane-1,2-diol, Lactylated fatty acid esters of glycerol and propylene glycol

Popis složky

Glyceryl Palmitate Lactate patří do skupiny esterů, které jsou vyrobené z glycerinu a mastných kyselin. Vyrábí se nejčastěji z rafinovaného palmového nebo kokosového oleje. Používá se hlavně v potravinářském a kosmetickém průmyslu, kde funguje jako plastifikátor a emulgátor. Podporuje vzájemnou návaznost látek, které se normálně nedají smíchat dohromady. Napomáhá tvořit homogenní strukturu výrobku a podporuje dobrou schopnost nanášení a roztírání. Látka není zdravotně závadná, může být ale znečištěna z výroby jinými látkami, které mohou ovlivňovat její celkové chování a zvýšit možné škodlivé účinky na lidské zdraví.

Komerční využití

  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Dekorativní kosmetika
  • Pleťové produkty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie