Glyceryl oleate

Účinek:
Glyceryl oleát funguje také jako emulgátor a změkčovadlo. Díky své vůni se přidává za účelem vonného efektu. Využívá se v produktech na vlasy, v pleťových produktech určených k čištění pleti.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, změkčovač
Složka též známá jako:
Glyceryl oleát, Glyceryl Monooleate, Glycerol Monooleate, Monoolein

Popis složky

Glyceryl oleát je derivát přírodních složek, ve formě světle žlutých vloček. Přirozeně se vyskytuje v přírodě, je získáván z rostlinných olejů a tuků esterifikací glycerinu a kyseliny olejové. Používá se hlavně pro své hydratační a zvlhčující účinky. Váže na sebe vodu a napomáhá ostatní složkám lepšímu vstřebání do pokožky. Pleť pěstí a podporuje lepší funkci ochranné bariéry pokožky, přirozeně chrání před vnějšími vlivy. Také funguje jako emulgátor a změkčovač, změkčuje jiné složky, tvoří je poddajnějšími a lépe roztíratelnými. Napomáhá k vytvoření emulze snížením povrchového napětí ostatních obsažených látek. Glyceryl oleát je naprosto bezpečná látky pro člověka (nedráždivá a nesenzibilující) i přírodu, je dobře biologicky odbouratelný. Je vhodný pro velmi citlivou pokožku i děti. Můžete se s ním setkat ve vlasových i pleťových produktech pro dospělé i děti. Také se používá při výrobě dekorativní kosmetiky (rtěnky, krémové oční stíny, balzámy na rty apod.

Komerční využití

  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Rtěnky
  • Oční stíny
  • Balzámy na rty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie