Glyceryl Laurate

Glycerol laurate je přirozeně se vyskytující molekula mastné kyseliny. Má bílou voskovou konzistenci a do kosmetických produktů se přidává zejména jako emulgátor. Pomáhá také hydratovat pokožku.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Glyceryl monolaurate

Popis složky

Glyceryl laurate patří do skupiny přírodních derivátů, přesněji řečeno se jedná o monoglycerid, monoester glycerinu a kyseliny laurové. Vyskytuje se ve formě světlé olejovité látky. Používá se především jako emulgátor a povrchově aktivní látka. Má antibakteriální účinky, i díky tomu bývá často součástí deodorantů. Zamezuje v podpaží tvorbě bakterií, které způsobují nepříjemný zápach. Také se používá v pleťových a tělových krémech. Pokožku zjemňuje, hydratuje a vyhlazuje. Je doporučen používat pouze v malých koncentracích, při kterých je naprosto neškodný. Při vysokých koncentracích může dráždit pokožku, oči a dýchací ústrojí.

Komerční využití

  • Šampony
  • Sprchové gely
  • Řasenky
  • Mýdla
  • Make-upy
  • Hydratační krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie