Glyceryl caprylate

Glyceryl caprylate se v kosmetickém průmyslu používá jako konzervant, v boji proti akné na změkčení a hydrataci. Má zvlhčující a regulační účinek na vlhkost a podporuje účinnost produktů pro problematickou pokožku.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Roztíratelnost, emulgátor
Složka též známá jako:
Glyceryl kaprylát, Caprylic Acid Monoglyceride, Octanoic Acid, Glycerol Kaprylát

Popis složky

Glyceryl Caprylate je derivát přírodních látek, monoester glycerinu a kyseliny kaprylové. Je získáván z přírodních zdrojů, ale lze ho vyrobit i ze zdrojů živočišných či zcela synteticky. Používá se pro své výrazné antibakteriální vlastnosti jako konzervant. Zabraňuje vzniku bakterií a prodlužuje životnost produktu. Také funguje jako emulgátor a změkčovadlo, napomáhá spojit a vytvořit příjemnou emulzi z vody a oleje. Zvyšuje schopnost pokožky vstřebávat do sebe další látky. Změkčuje jiné složky, tvoří je poddajnějšími a lépe roztíratelnými. Glyceryl Caprylate je naprosto bezpečný a nesenzibilující, dráždí pokožku jen při opravdu vysokých koncentracích.

Komerční využití

  • Řasenky
  • Opalovací produkty
  • Spreje na vlasy
  • Pleťové krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie