Glyceryl behenate

Glyceryl behenate je látka voskového charakteru. V kosmetice se přidává zejména do krémů, mlék, pleťové kosmetiky, mýdel, ale také například deodorantů a dekorativní kosmetiky.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Glyceryl behenát

Popis složky

Glyceryl behenate je derivát přírodních látek, přesně ester glycerolu s kyselinou behenovou. Je ve formě voskovité látky. Využívá se ve farmacii, potravinářském i kosmetickém průmyslu. V kosmetice funguje jako jemný emulgátor a povrchově aktivní látka, přírodní certifikovaná kosmetika jím nahrazuje syntetické emulgátory. Napomáhá emulgovat ostatní složky výrobku a tvoří je lépe roztíratelné a mísitelné. Snižuje povrchové napětí ostatních složek a umožňuje jejich lehčí mísení. Například vody a oleje. Zlepšuje mycí schopnosti produktu. Bývá často součástí pleťových krémů, mlék, mýdel a dalších.

Komerční využití

  • Tělová mléka
  • Pleťové krémy
  • Řasenky
  • Deodoranty
  • Make-upy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie